lauantai 15. kesäkuuta 2024

Maapähkinä-suklaafudge

En malttanut pitää näppejäni erossa näistä, vaan jouduin maistamaan jo ennen kuin fudge oli kunnolla jähmettynyt. Aivan mielettömän hyvää. Voi olla etteivät nämä kauaa tuolla jääkaapissa vanhene.


Maapähkinäfudge:
150 g voita
250 g maapähkinävoita
1 tl vaniljaa myllystä
7 dl tomusokeria
Suklaafudge:
200 g kondensoitua maitoa
250 g taloussuklaata
30 g voita
Pinnalle:
80 g suolapähkinöitä

Mittaa maapähkinäfudgen voi, maapähkinävoi ja vanilja mikronkestävään astiaan. Kuumenna, kunnes kummatkin voit ovat pehmenneet, ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon tomusokeri. Painele seos leivinpaperoidun vuoan (20*30 cm) pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Pilko suklaafudgen suklaa. Mittaa kaikki fudgen ainekset mikronkestävään astiaan. Kuumenna erissä, välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos maapähkinäkerroksen päälle.

Ripottele pinnalle suolapähkinöitä. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Leikkaa fudge annospaloiksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti