keskiviikko 26. kesäkuuta 2024

Juustokakku karviaishillokkeella

Tämä oli tosi hyvää. Kirpeä karviaishilloke sopi hyvin yhteen pehmeän vaniljaisen juustotäytteen kanssa. Alkuperäisessä reseptissä oli karviaisten tilalla mustikoita. Mulla sattui olemaan helpoiten käsillä karviaisia, joten käytin niitä. Juustotäytteessä taas oli alun perin 600 g maustamatonta tuorejuustoa eikä yhtään ricottaa. Kaupassa vaan ei ollut kuin kaksi 200 g rasiaa maustamatonta tuorejuustoa, joten otin kolmannen tilalle ricottapurkin. Eikä se ainakaan huono vaihtoehto ollut.


Pohja:
200 g Digestive-keksejä
100 g voita sulatettuna
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g ricottaa
2 ½ dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
180 g ranskankermaa
Karviaishilloke:
350 g karviaisia
2 dl tomusokeria

Murskaa pohjan keksit ja sekoita ne voisulan kanssa. Painele keksi-voiseos silikonireunaisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille ja nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.

Vatkaa tuorejuustoa ja ricottaa sähkövatkaimella noin minuutin ajan. Lisää sokeri ja vatkaa tasaiseksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää vaniljasokeri ja ranskankerma. Kaada seos vuokaan pohjan päälle.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Jos kakku ei ole lähellekään kypsä (mulla ei ollut), nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja kakku uunin keskitasolle. Jatka paistamista 20 minuuttia. Katkaise uunista virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä, uuninluukku hieman raollaan noin 1 tunti. Peitä kakku kevyesti kelmulla ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

Mittaa hillokkeen karviaiset ja tomusokeri kattilaan. Lämmitä seosta, kunnes sokeri ja marjat ovat sulaneet. Siirrä sivuun ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lusikoi hilloke juustokakulle ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti