Tämä oli todella herkullista. Ja kivan näköistäkin, sahramista tuli maun lisäksi kivaa väriä. Jos tekisin uudelleen, laittaisin ehkä hiukan enemmän tomaattia.
Ainekset:
360 g naudan grillimakkaraa
1200 g perunoita
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
200 g purjoa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
3 tomaattia
1 dl valkoviiniä
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl sokeria
½ g sahramia
2 dl kasvislientä
4 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Viipaloi makkarat. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuutioi tomaatit. Kuori ja viipaloi perunat.
Kuullota sipulit ja purjo pehmeiksi voi-öljyseoksessa. Lisää tomaattipyree ja sokeri. Anna hautua pari minuuttia. Lisää tomaatit ja valkoviini. Anna hautua, kunnes viini on haihtunut. Lisää sahrami, kasvisliemi, ruokakerma, suola ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua viitisen minuuttia.
Sekoita perunat ja makkarat keskenään. Kumoa seos uunivuokaan. Kaada päälle kastike ja paista 180-asteisessa uunissa, kunnes perunat ovat kypsyneet (n. tunnin ajan).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti