Liha oli erinomaisen mureaa ja kastike herkullista. Aika lailla täydellistä.
Ainekset:
350 g metsäsieniä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
750 g naudan paahtopaistia
suolaa
mustapippuria
Kastike:
1 dl punaviiniä
1 dl lihalientä
1 dl ruokakermaa
2 rkl sinappia
1 tl maissitärkkelystä
Pinnalle:
1 ruukku persiljaa
Pilko sienet tarvittaessa. Kuori valkosipulinkynsi. Silppua persilja.
Ruskista lihakuutiot voi-öljyseoksessa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lihat uuninkestävään vuokaan.
Lisää pannulle sienet ja purista sekaan valkosipulinkynsi. Paista sekoitellen n. 5 minuuttia. Siirrä sienet pataan. Peitä pata kannella ja kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.
Lisää pannulle viini ja lihaliemi. Keitä, kunnes neste on haihtunut n. puoleen.
Sekoita pienessä kulhossa kerma, sinappi ja maissitärkkelys. Lisää seos pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes kastike hiukan sakenee.
Ota vuoka uunista. Sekoita kastike lihakuutioiden ja sienien joukkoon. Ripottele pinnalle persilja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti