tiistai 12. elokuuta 2025

Fileepihvit ja sherrykastike

Päädyin vielä leikkaamaan pihvit paloiksi kastikkeen sekaan. Kyllä oli herkullista taas kerran. Tuli ihan mieleeni roséepippuripossu, jota joskus vuosia sitten tein melko useinkin. Nyt en sen reseptiä löytänyt ainakaan täältä blogista.


Ainekset:
460 g vasikan maminhaa
2 rkl voita
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
Kastike:
1 sipuli
1 dl sherryä
170 g ranskankermaa
½ tl makeaa sinappia
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
ripaus cayennenpippuria
1 tl sitruunamehua
10 täytettyä vihreää oliivia

Kuori ja silppua kastikkeen sipulit. Viipaloi oliivit.

Leikkaa liha pihveiksi. Paista pihvit voissa haluamallesi kypsyysasteelle. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä pihvit lautaselle ja peitä foliolla.

Kuullota sipulit pehmeäksi samalla pannulla, jolla paistoit pihvit. Lisää sherry. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää ranskankerma ja sinappi. Kuumenna uudelleen. Mausta suolalla, pippureilla ja sitruunamehulla. Lisää oliivit ja pihvit kastikkeen sekaan. Tarjoile esim. täysjyväriisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti