Pitkästä aikaa kokeilin metallista kakkuvuokaa. Olen vuosikausia käyttänyt vain silikonista, mutta siinä on paistotulos vähän heikompi. En vaan tykkää metallisten voitelu- ja jauhotusprojektista. Tällä kertaa onnistuin siinä puuhassa ja kakku irtosi vuoasta hyvin. Oli tosi hyvää kakkua, syötiin se melkein kokonaan kahden kahvitteluvieraan kanssa.
Ainekset:
150 g marsipaania huoneenlämpöisenä
150 g voita huoneenlämpöisenä
150 g sokeria
3 kananmunaa
225 g vehnäjauhoja
5 g leivinjauhetta
¾ dl tummaa rommia
Kirsikat:
100 g kandeerattuja kirsikoita
1 rkl vehnäjauhoja
Vuokaan:
½ rkl voita
2 rkl mantelijauhetta
Pinnalle:
2 dl tomusokeria
n. 2 rkl vettä
Voitele rengaskakkuvuoka huolellisesti voilla ja jauhota se mantelijauheella.
Vatkaa voi, sokeri ja marsipaani vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää jauhot, leivinjauhe ja rommi.
Puolita kirsikat. Pyörittele puolikkaat jauhoissa, jotta ne eivät tartu toisiinsa. Kääntele kirsikat taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa tunnin verran. Anna jäähtyä vuoassaan.
Sekoita pinnalle tulevaan tomusokeriin vettä niin paljon, että kuorrutus on koostumukseltaan sopivaa. Kumoa kakku tarjoilualustalle. Valuta päälle kuorrutus ja anna sen jähmettyä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti