Tämäpä vasta oli herkullista. Etenkin tuo uunifetatahna, joka oli juuri minun makuuni. Sopivasti samaan aikaan suolaista ja makeaa. Myös kasvikset olivat mielestäni tavallista paremmaksi maustuneet.
Ainekset:
2 eri väristä paprikaa
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 punasipuli
250 g kirsikkatomaatteja
2 tl sitruunaesanssia
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl kuivattua rosmariinia
240/180 g kivettömiä kalamataoliiveja
Uunifetatahna:
200 g fetaa palana
½ ruukkua basilikaa
1 rkl hunajaa
½ tl mustapippuria
Kuutioi paprikat, munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuori ja lohko punasipuli. Huuhtele tomaatit. Valuta oliivit.
Sekoita kasviskuutiot keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele sekaan öljy, sitruunaesanssi ja sitruunamehu. Lisää rosmariini ja oliivit. Levitä seos leivinpaperoidulle uunipellille. Aseta feta pieneen astiaan. Nosta astia toiselle pellille. Siirrä kasvispelti uunin keskitasolle ja fetapelti sen alle. Paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
Silppua basilika. Murskaa feta tahnaksi. Sekoita tahnaan basilika ja hunaja. Mausta pippurilla. Tarjoile heti uunikasvisten kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti