Tästä kuvasta puuttuu vielä tomusokerit, jotka kumminkin onneksi muistin ennen kuin ruvettiin nautiskelemaan piirakasta. Ajattelin ensin, että onkohan kirpeiden luumujen ja tujujen grahamjauhojen yhdistelmä turhan tympeä. Ei ollut, tästä tuli tosi hyvää. Ja mausteineen hiukkasen joulunmakuista. Eihän tässä enää olekaan jouluun kuin kolmasosavuosi.
Ainekset:
225 g voita
225 g sokeria
5 dl graham-jauhoja
3 rkl mantelijauhetta
1 tl kanelia
½ tl muskottipähkinää
½ tl neilikkaa
½ tl maustepippuria
½ tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
500 g tuoreita luumuja
Pinnalle:
½ rkl tomusokeria
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Sekoita keskenään graham-jauhot, mantelijauhe, mausteet, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Puolita luumut ja poista kivet. Asettele luumunpuolikkaat voidellun piirakkavuoan (24 cm) pohjalle. Lusikoi taikina mahdollisimman tasaisesti luumujen päälle. Tasoita pinta.
Paista 180-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Anna jäähtyä täysin. Siivilöi pinnalle tomusokeri juuri ennen tarjoilua.
Kiitos ohjeesta!
VastaaPoista