Savuhauki on yksi lempikalaruoistani. Sellainen hauenvonkale joka kääritään voipaperiin ja sanomalehteen ja savustetaan kypsäksi avotulella. Pari viikkoa sitten savustetuista hauista jäi jäljelle vielä runsaasti lihaa, jonka laitoin silloin pakastimeen ja nyt sitten lasagneen. Tästä tuli tosi hyvää. Juustoakin oli mukavasti.
Taikina:
3 kananmunaa
30 g oliiviöljyä
½ tl suolaa
n. 275 g durum-jauhoja
Lisäksi:
550 g savustettua haukea
160 g juustoa
Kastike:
1 ruukku tilliä
1 l Kiehu-maitoa
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
½ rkl suolaa
½ rkl valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
Punnitse kulhoon taikinan kananmunat ja öljyä. Lisää jauhoja 1,4 * nesteiden määrä. Lisää suola ja jauhot ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina jääkaappiin odottamaan.
Pilko hauki. Silppua kastikkeen tilli. Viipaloi juusto.
Kuumenna maito höyryäväksi. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Anna hautua 10 minuuttia. Mausta suolalla, valkopippurilla ja muskottipähkinällä. Lisää tilli.
Kauli pastalevyt koneen toiseksi ohuimmalle paksuudelle.
Kaada kerros kastiketta lasagnevuoan pohjalle. Lisää sitten kerros lasagnelevyjä, haukea ja juustoa. Toista, kunnes ainekset on käytetty. Jätä päällimmäiseksi kastiketta ja juustoa. Gratinoi 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti