maanantai 18. elokuuta 2025

Karitsaa ratatouillen ja timjamikastikkeen kera

Olikin taas juhla-ateria ihan tavallisena maanantaina. Ratatouillesta tämä oli jo neljäs erilainen versio, mutta kaikki ne ovat yhtä maistuvia. Timjamikastike lihojen kanssa oli myöskin tosi hyvää. Ja karitsa tietysti.


Ainekset:
450 g karitsan ulkofileetä
Marinadi:
1 rkl oliiviöljyä
½ tl kuivattua timjamia
½ tl kuivattua salviaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl tuoretta basilikaa
suolaa
¼ tl mustapippuria
Ratatouille 4:
1 rkl oliiviöljyä
1 paprika
1 sipuli
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
300 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 valkosipulinkynsi
½ tl kuivattua timjamia
½ tl tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
Timjamikastike:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita
1 tl kuivattua timjamia
2 kokonaista valkopippuria
4 dl lihalientä
20 g tummaa Maizenaa

Silppua marinadin basilika. Kuori valkosipulinkynsi ja purista se öljyyn. Lisää timjami, salvia, basilika ja pippuri. Kuutioi liha. Sekoita lihat marinadiin. Kypsennä 200-asteisessa air fryerissä 10 minuuttia.

Kuori ja kuutioi ratatouillen sipuli. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat ja kuutioi malto. Kuutioi kesäkurpitsa. Kuutioi munakoiso. Kuori valkosipulinkynsi. Silppua basilika.

Kuullota kasviskuutioita öljyssä kattilassa viitisen minuuttia. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Purista sekaan valkosipulinkynsi. Mausta timjamilla, basilikalla, suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua puolisen tuntia.

Kuori ja silppua timjamikastikkeen sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuli pehmeäksi voissa kattilassa. Lisää timjami, valkopippurit ja valkosipuli. Lisää lihaliemi vähitellen, koko ajan sekoittaen. Suurusta Maizenalla. Siivilöi kastike halutessasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti