torstai 7. elokuuta 2025

Juures-lihapata

En ymmärrä, miten mulle voi käydä niin että kaapissa ei ollut ainuttakaan sipulia. Korvasin niiden puutteen lisäämällä pari porkkanaa ja laittamalla sekaan sipulijauhetta. Tästä tuli jostain syystä tosi karvasta. Ihmettelen, koska luulin että tästä tulee hunajan kanssa ihanan pehmeää ja makeaa. En tykännyt, mutta syötyä toki tulee.


Ainekset:
500 g karjalanpaistilihoja
2 valkosipulinkynttä
1 palsternakka
4 porkkanaa
1 laakerinlehti
10 mustapippuria
1 tl suolaa
2 tl sipulijauhetta
1 dl rusinoita
2 rkl hunajaa
6 dl vettä

Laita huoneenlämpöiset lihapalat uunivuokaan. Paahda 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita pari kertaa paahtamisen aikana.

Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet, palsternakka ja porkkanat.

Ota vuoka uunista. Lisää vuokaan valkosipuli, juurekset, laakerinlehti, pippurit, suola, sipulijauhe, rusinat ja hunaja. Kaada vettä vuokaan niin paljon, että lihat juuri ja juuri peittyvät.

Jatka paistamista 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Sekoita pari kertaa paistamisen aikana. Peitä vuoka tarvittaessa foliolla. Nauti esim. keitettyjen tattarisuurimoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti