Tän nimi oli vappujäätelö enkä parempaakaan keksinyt, joten menköön sillä nimellä vaikka vappua ei vielä ole näköpiirissäkään. Herra 13-v ihmetteli, miksi tein simaa syksyllä. Pakkohan se oli, kun halusin saada rusinat likoamaan simaan eikä kaupassa ollut sellaista saatavilla. Sitä paitsi sima on hyvää juomaa ja helppotekoista, joten miksipä ei. Jäätelö on ihanasti tavanomaisista poikkeavaa. Erinomaisen hyvää, sanoisin.
Ainekset:
½ dl mämmi- ja leipämallasta
2 tl sitruunankuoriraastetta
¼ dl sitruunamehua
4 dl Kiehu-maitoa
4 kananmunan keltuaista
60 g fariinisokeria
60 g sokeria
4 dl kuohukermaa
Lisäksi:
1 ½ dl rusinoita
Laita rusinat likoamaan simaan vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.
Kuumenna maito, maltaat ja sitruunankuoriraaste kattilassa kiehuvaksi. Anna jäähtyä 15 minuuttia.
Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää maitoseos ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Siirrä seos takaisin kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä 10 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sekaan sitruunamehu ja maito-mallasseos. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Kaada seos jäätelökoneen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes jäätelö on koostumukseltaan sopivaa. Siivilöi rusinat simasta ja kääntele ne jäätelöön. Tarjoile heti tai siirrä pakastuksen kestävässä astiassa pakastimeen odottamaan tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti