tiistai 5. elokuuta 2025

Vadelma-valkosuklaajäädyke

Tämä lähti just pakastimeen ja pääsee sieltä pöytään vasta ehkä torstaina. Kipon puhdistettuani ajattelin, että olishan tämä maistunut jäädyttämättäkin. Suklaan raastaminen on kyllä vihoviimeistä. Teloin peukaloni.


Ainekset:
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponea
100 g vadelmia
100 g valkosuklaata
½ dl tomusokeria

Sulata vadelmat ja survo marjat haarukalla. Raasta valkosuklaa hienoksi raasteeksi. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Vatkaa sekaan mascarpone ja tomusokeri. Kääntele vaahtoon valkosuklaaraaste ja vadelmasurvos.

Kaada seos silikoniseen jäädykevuokaan ja nosta vuoka pakastimeen yön yli. Koristele haluamallasi tavalla, tai jätä koristelematta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti