Ihanan tomaattista ja mausteista pastaa. Tuo Amerikan makkara sopi tähän tosi hyvin. Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty salsicciaa, joka lukemani mukaan on aika lähellä bratwurstia.
Marinara-kastike:
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
70 g tomaattipyreetä
1 tl sokeria
400 g kokonaisia tomaatteja (san marzano, säilyke)
½ rkl kuivattua oreganoa
mustapippuria
1 rkl sherryviinietikkaa
1 rkl voita
vajaa ruukku tuoretta basilikaa
suolaa
Lisäksi:
450 g rigatonia
480 g mausteista raakamakkaraa (Pirkka Parhaat Amerikka)
1 suuri sipuli
1 rkl oliiviöljyä
½ dl punaviiniä
suolaa
mustapippuria
1 ruukku lehtipersiljaa
½ dl parmesaaniraastetta
Kuori ja silppua kastikkeen sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua basilika.
Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää tomaattipyree ja sokeri ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää tomaatit ja pilko niitä hiukan lastalla. Lisää oregano, mustapippuri ja viinietikka. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla 2 tuntia. Lisää lopuksi voi ja basilika. Mausta suolalla.
Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.
Kuori ja silppua sipuli. Silppua lehtipersilja.
Kuullota sipuli pehmeäksi öljyssä kattilassa. Purista makkarat kuoristaan palleroiksi sipuleiden sekaan. Jatka paistamista, kunnes makkarat ovat ruskistuneet. Lisää viini ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää marinarakastike. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua n. 5 minuuttia.
Sekoita kastikkeeseen pasta ja persilja. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti