Tässä meni nyt kaksikin asiaa pieleen. Täytteeseen piti tulla kaksi suklaatryffelikerrosta: maitosuklaasta ja taloussuklaasta. En tiedä, kuinka iso vuoan olisi oikein pitänyt olla. Minun piirakkavuokani oli tupaten täynnä jo maitosuklaakerroksen jälkeen. Laitoin sitten taloussuklaata vain pieniksi nokareiksi päälle. Toinen juttu oli se, että täytteestä tuli aivan liian löysää. Ei tätä voi säilyttää edes jääkaapissa, tai täyte valuu kokonaan pois. Laitoin siis piirakan nopeasti paloiksi ja pakastimeen. Mutta onneksi pieleen menneihin asioihin ei kuulunut maku. Tosi hyvää tästäkin taas tuli, kyllä kelpaa nautiskella pieninä paloina jälkkärin ominaisuudessa.
Pohja:
125 g voita huoneenlämpöisenä
½ tl suolaa
100 g mantelijauhetta
1 kananmuna
300 g vehnäjauhoja
Täyte:
350 g maitosuklaata
3 dl kevytkermaa
¼ dl hunajaa
90 g voita
Pinnalle:
20 g taloussuklaata
Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pohja on kullanruskea. Anna jäähtyä täysin.
Pilko täytteen maitosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja hunaja yhdessä kiehuvaksi. Kaada kermaseos maitosuklaan joukkoon. Anna seistä hetken aikaa. Sekoita tasaiseksi. Kuutioi voi ja sekoita se täytteeseen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä pakastimessa.
Sulata pinnalle tarkoitettu taloussuklaa ja valuta se raidoiksi täytteen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti