perjantai 8. elokuuta 2025

Kerrosunelma

Tämä oli erinomaisen herkullinen ja helppotekoinen kakku. Ei tarvi välittää siitä minkä näköiset on kakun reunat, kun ne peittyvät vuoan reunojen sisään. Nuo koristekirsikat varmasti jakavat mielipiteet totaalisesti, mutta voihan niiden tilalle laittaa vaikka suklaarouhetta. Minä vaihdoin alkuperäisen reseptin täytteen hedelmäcocktailin persikoihin ja kirsikkahillon omenahilloon.


Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Vaniljakastike:
1 dl kermaa
1 dl maitoa
2 kananmunan keltuaista
1 tl vaniljatahnaa
2 rkl sokeria
Lisäksi:
¾ dl Bailey´siä
820/480 g persikoita mehussa
3 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
130/70 g cocktailkirsikoita

Vatkaa pohjan munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa 8 minuuttia.

Mittaa kaikki vaniljakastikkeen ainekset kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Anna jäähtyä.

Valuta persikat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaahto sokerilla. Leikkaa kääretorttupohjasta kaksi tarjoiluastian muotoista palaa. Asettele toinen paloista astian pohjalle. Kostuta pohja puolella likööristä. Levitä päälle järjestyksessä puolet hillosta, puolet persikoista, puolet vaniljakastikkeesta ja puolet kermavaahdosta. Tee toinen kerros samoin. Nosta jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi. Koristele cocktail-kirsikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti