lauantai 2. maaliskuuta 2019

Anzacs

Muistaakseni tämä resepti oli alun perin kotoisin Australiasta. Niinpä kutsuinkin näitä australialaisiksi kauralastuiksi. Koostumus oli pehmeämpi kuin niillä ihan perinteisillä kauralastuilla ja näistä pikkuleivistä tuli huomattavasti paksumpia. Oletin näiden levähtävän uunissa kauralastujen tapaan, mutta niin ei kumminkaan käynyt. Kyllähän ne vähän levisivät, mutta pysyivät kuitenkin selvästi paremmin kasassa. Ja olivat tosi hyviä, tykkäsin kovasti pienestä kookoksen mausta. Ja rusinat ovat aina paikallaan, oikeastaan ihan missä vaan.



Ainekset:
½ dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1 ¼ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl rusinoita
½ dl mantelirouhetta
½ dl vettä
65 g voita
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaaleaa siirappia

Sekoita kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, vehnäjauhot, sokeri, rusinat ja mantelirouhe kulhossa.

Sekoita vesi, voi, leivinjauhe ja siirappi kattilassa ja kuumenna seosta, kunnes voi on sulanut. Kaada seos kulhoon kuivien aineiden päälle ja sekoita nopeasti.

Nostele taikinasta pieniä kokkareita leivinpaperoidulle uunipellille n. 5 cm:n välein. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa n. 15 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä pari minuuttia pellillä ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti