sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Calvadosomenat

Tuntuu siltä, että viime kuukausina on tullut syötyä paljon erilaisia omppupohjaisia jälkkäreitä. Tässä luulen tavanneeni niistä parhaan version. Omenat ja kermavaahto maustuivat aivan mahtaviksi, kun maltoin antaa niiden seistä useamman tunnin. Omput paistoin jo eilen ja nostin ne parvekkeelle yön yli. Tänä aamuna tein kermavaahdon ja leivänmuruseoksen ja laitoin taas koko höskän parvekkeelle useammaksi tunniksi. Kahvin kanssa jälkkärinä aivan törkeen hyvää.



Ainekset:
6 omenaa
3 rkl voita
6 rkl vettä
3 rkl hunajaa
3 rkl calvadosta
1 tl kanelia
Lisäksi:
80 g jogurttilimppua
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
2 dl kuohukermaa

Kuori omenat, poista siemenkodat ja kuutioi hedelmäliha. Sulata voi pannussa. Lisää omenakuutiot ja paista 2 minuuttia. Lisää vesi, hunaja, calvados ja kaneli. Anna seoksen porista miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes omenat ovat pehmeitä mutta vielä kiinteitä. Jäähdytä omenat ensin huoneenlämpöisiksi ja siirrä ne sitten jääkaappiin. Anna jäähtyä kylmäksi.

Jauha leipä muruiksi. Mittaa pannulle leivänmurut, sokeri ja kaneli. Paahda seosta kuivassa, kuumassa pannussa pari minuuttia koko ajan sekoittaen.

Vaahdota kerma. Lado omenat, kermavaahto ja leivänmurut kerroksittain tarjoilukulhoon. Nosta kulho jääkaappiin ja anna makujen tasaantua vähintään tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti