sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Aprikoosi-maitosuklaavaahto

Aamupalan herkuttelin tänään hotellin aamupalapöydässä ja sanoin jo henkilökunnalle, että oli niin paljon ihania vaihtoehtoja tarjolla että loppupäivänä ei varmaan tartte syödä mitään. Mutta koko aamupäivän ulkona vietettyäni päätin kumminkin tehdä vielä jälkkäriherkkua (ja tietty syödä ensin ne pääruoatkin). Aprikoosinpaloilla aateloitu suklaamousse oli juuri sopivan helposti valmistettava, ihanan suklainen jälkkäri.



Ainekset:
200 g maitosuklaata
2 kananmunan valkuaista
ripaus suolaa
½ dl erikoishienoa sokeria
1 dl kuohukermaa
100 g kuivattua aprikoosia
2 tl sitruunankuoriraastetta
Koristeluun:
5 kpl kuivattua aprikoosia (kuutioituna)

Sulata suklaa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi suolaripauksen kanssa. Lisää sokeri vähitellen vaahdotuksen aikana. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi.

Sekoita suklaaseen ensin kolmannes valkuaisvaahdosta ja sitten loput kahdessa erässä. Lisää kermavaahto, aprikoosipalat ja sitruunankuoriraaste varovasti sekoittaen suklaavaahtoon. Jaa vaahto pieniin jälkiruoka-astioihin (esim. laseihin tai espressokuppeihin). Koristele annokset aprikoosikuutioilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti