keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Appelsiinilla maustettu joululimppu

Taas oli ihan selvästi aika tehdä joululimppua, kun jouluun on enää yhdeksän kuukautta. Mutta kai tää menee pääsiäisleivästäkin. Leipä oli hyvää, mutta appelsiinia en siinä maistanut.



Ainekset:
1 dl appelsiinimehua
2 dl maitoa
17 g kuivahiivaa
½ tl pomeranssinkuorta
1 dl rusinoita
¾ dl leipäsiirappia
2 dl ruisjauhoja
1 dl tattarijauhoja
2 ½ dl hiivaleipäjauhoja
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl pellavansiemenrouhetta
½ dl rypsiöljyä
1 ½ tl suolaa

Lämmitä mehu ja maito kädenlämpöiseksi. Liuota sekaan hiiva. Lisää suola, siirappi ja mausteet. Alusta jauhot ja siemenet huolella vähitellen taikinaan. Lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy ja rusinat. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Vaivaa taikinaa hetki ja jaa se kahteen silikoniseen leipävuokaan. Anna kohota vielä noin 20 minuuttia.

Pistele leivät haarukalla ja paista 200-asteisen uunin alatasossa noin 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti