perjantai 1. maaliskuuta 2019

Itämainen wokpata

Tämä meni taas sarjaan ”hyvää pikaruokaa”. Meillä oli tämän kaverina vielä alkuviikon avokadopastaa, mutta yhtä hyvin lisukkeeksi olisi sopinut ihan tavallinen riisi tai peruna.



Ainekset:
1 rkl soijakastiketta
1 tl jauhettua inkivääriä
ripaus cayenne- tai chilipippuria
½ tl mustapippuria
500 g porsaanfilettä
2 sipulia
3 eri väristä paprikaa
1 rkl seesamiöljyä
2 dl kanalientä
3 rkl hoisinkastiketta
1 rkl maissitärkkelystä

Sekoita kulhossa yhteen soija, inkivääri, cayenne- ja mustapippuri. Suikaloi porsaanfilee ja sekoita suikaleet mausteseokseen. Anna maustua kylmässä vähintään 15 minuuttia.

Kuori ja silppua sipulit. Poista paprikoista siemenet ja suikaloi malto.

Kuumenna öljy suurella pannulla. Lisää sipulit ja paprikat ja kypsennä koko ajan sekoittaen n. 5 minuuttia. Lisää lihasuikaleet marinadeineen ja paista, kunnes liha on kypsää.

Sekoita yhteen kanaliemi, hoisinkastike ja maissitärkkelys. Kaada seos pannulle. Sekoita ja kuumenna, kunnes neste saostuu. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti