perjantai 15. maaliskuuta 2019

Bataatti-makaronilaatikko

Tämä oli taas kuin Kismet – ”niin hyvää ettei sanotuksi saa”. Pasta olisi kannattanut keittää täysin kypsäksi, se ei kerennyt uunissa kypsyä enää yhtään lisää. Tai sitten olin vaan liian hätäinen ja olisi pitänyt antaa laatikon vielä olla hetken aikaa uunissa. Mutta en kyennyt, oli niin kova nälkä ja olin just sen verran maistanut että tiesin tämän olevan lähestulkoon täydellistä. Menisi ateriasta ihan sellaisenaan, mutta sopii erityisen hyvin jonkun kovasti suolaisen kanssa.



Ainekset:
300 g pastaa
500 g bataattia
3 dl maitoa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl soijakastiketta
1 tl sinappia
2 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
ripaus chilihiutaleita

Kuori ja kuutioi bataatit. Paahda kuutiot kypsiksi 200-asteisessa uunissa, n. 30-40 minuuttia. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Valuta hyvin.

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Mittaa bataattikuutiot, maito ja kananmuna suureen kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää sitruunamehu, soijakastike, sinappi, valkosipuli ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita bataattisose makaroneihin ja kumoa seos uunivuokaan. Ripottele päälle chilihiutaleita. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti