Tämä ei ihan oikeaoppinen hollandaisekastike ollut. Siihen ihan aitoon pitäisi kai tehdä ensin jonkunlainen mausteliemi. Mutta nyt mentiin tällä. Kirkastettua voita en ollut ikinä ennen tehnyt, mutta eipä paljon helpompaa askaretta voisi olla. Kastikkeesta tuli tosi hyvää, ja se maustoi kivasti lohen ja parsakaalit.
Ainekset:
100 g voita
2 kananmunan keltuaista
2 rkl vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
¼ tl valkopippuria
2 rkl tilliä
2 rkl persiljaa
2 rkl ruohosipulia
Lisäksi:
600 g lohifilettä
1 parsakaali
suolaa
Sulata kastikkeen voi kattilassa. Anna voisulan seistä hetki ja valuta kirkas sula toiseen astiaan varovasti niin, että maitosakka jää kattilan pohjalle.
Mittaa keltuaiset, etikka ja vesi pieneen kattilaan. Kuumenna hitaasti koko ajan vatkaten, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Nosta kattila levyltä ja lisää kirkastettu voi hitaasti, ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Silppua yrtit ja lisää ne kastikkeeseen.
Irrota parsakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Keitä parsakaali pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä.
Paista lohifileitä 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Tarjoile kastike lohen ja parsakaalin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti