keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Jauheliha-kasvispaistos

Tämä oli taas pikaruokaa parhaimmillaan. Tein paistoksen valmiiksi aamupäivällä, nostin sen parvekkeelle jäähtymään ja iltapäivällä ei sitten tarvinnut kuin lämmittää paistos mikrossa ja keittää kaveriksi nuudelit. Ja oli hyvää, hiukan erilaista jauhelihamättöä kuin yleensä.



Ainekset:
2 purjoa
1 porkkana
1 valkosipulinkynsi
1 tl sitruunaruohotahnaa
400 g jauhelihaa
2 rkl soijakastiketta
2 ½ dl kasvislientä
suolaa
mustapippuria
ripaus cayennenpippuria
½ tl jauhettua korianteria

Halkaise ja huuhtele purjot. Leikkaa purjot vinottain n. 2 cm paloiksi. Kuori ja suikaloi porkkana ohuiksi tikuiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon valkosipuli, sitruunaruoho, purjo, porkkana, soija ja kasvisliemi. Kuumenna hetki sekoitellen. Säädä lämpö pienemmälle ja hauduta kannen alla, kunnes kasvikset pehmenevät.

Mausta suolalla, mustapippurilla, cayennenpippurilla ja korianterilla. Tarjoile nuudeleiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti