sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Salamipitkot

Ei ehkä niin kovin kauniita, mutta todella maukkaita. Taikina oli juuri sopivan pehmeää ja mietoa, jotta täytteet pääsivät hyvin oikeuksiinsa.



Taikina:
3 dl vettä
5 g kuivahiivaa
1 ½ tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
8 dl vehnäjauhoja
Täyte:
2 rkl tomaattipyreetä
6 kpl miniluumutomaattia
3 kpl aurinkokuivattua tomaattia
250 g mozzarellaa
½ dl parmesaaniraastetta
100 g ilmakuivattua salamia
nippu tuoretta basilikaa
1 tl fenkolinsiemeniä
suolaa
mustapippuria
Voiteluun:
½ kananmuna

Liuota hiiva n. 42-asteiseen veteen pienen jauhomäärän kanssa. Lisää hunaja, suola ja oliiviöljy. Alusta mukaan vehnäjauhot vähitellen. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina 4 osaan. Kauli taikinapalat ovaalin muotoisiksi. Suikaloi ovaalien reunaosat ja jätä keskiosat ehjiksi täytettä varten.

Revi mozzarella paloiksi. Puolita tomaatit. Pilko aurinkokuivatut tomaatit. Revi salamisiivuja pienemmiksi. Paahda fenkolinsiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla.

Voitele ovaalien keskiosat tomaattipyreellä. Jaa täytteet taikinapohjille. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita päällimmäiseksi basilikanlehdet ja parmesaaniraaste. Ripottele pinnalle fenkolinsiemenet. Sulje piiraat nostamalla suikaleet ristiin täytteen päälle. Voitele pitkot kananmunalla ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti