tiistai 12. maaliskuuta 2019

Appelsiini-kurpitsakakku

Kuorrutusta oli kakun kokoon suhteutettuna niin paljon, että lähes koko kakun pinta täyttyi kuorrutuksella. Mutta ei se mitään, tulipahan tarpeeksi suklaata. En halunnut valuttaa kuorrutusta reunoille, kun sitten siitä menee osa aina ihan hukkaan. Enkä myöskään halunnut jättää sitä käyttämättä. Joten kakusta tuli nyt pinnaltaan kovasti suklainen. Tämä oli muuten sen tyyppinen kakku, että pohja kannattaa paistaa aivan kypsäksi. Nyt se jäi hiukan turhan raa´aksi ja ihan kakun keskusta oli ehkä hiukan jopa puuromainen (tai sitten ajatus kaurahiutaleista sai minut ajattelemaan puuroa). Mutta hyvää tämä oli.



Ainekset:
1 rkl kookosöljyä
2 kananmunan valkuaista
2 rkl appelsiininkuoriraastetta
1 dl appelsiinimehua
240 g kurpitsasosetta
120 g maustamatonta jogurttia
1 dl vaahterasiirappia
3 dl kaurahiutaleita
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl mantelijauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
½ tl inkivääriä
¼ tl neilikkaa
½ tl suolaa
4 tl vaniljasokeria
4 rkl maitoa
Kuorrutus:
150 g taloussuklaata
1 rkl kookosöljyä

Sulata kookosöljy. Sekoita öljyyn valkuaiset, appelsiininkuoriraaste ja appelsiinimehu. Vatkaa ainekset hyvin yhteen (eivät vaahtoutuneet, niin kuin arvelinkin). Sekoita joukkoon kurpitsasose, jogurtti ja vaahterasiirappi. Sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Tai käytä silikonivuokaa, niin kuin minä tein. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.

Sulata suklaa ja kookosöljy yhdessä. Anna jäähtyä hetken aikaa ja valuta sitten ristikkokuvioiksi kakun pinnalle. Anna suklaan jähmettyä ennen kakun leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti