lauantai 30. maaliskuuta 2019

Kaalikääryleet kikhernetäytteellä

No nyt onnistuin löytämään kaupasta savoijinkaalia. Ja miten paljon helpompaa siitä olikaan kääräistä kääryleitä kuin tavallisesta valkokaalista! Feta oli tarkoitus laittaa kääryleiden täytteeseen, mutta syyllistyin taas perisyntiini enkä lukenut ohjetta enää siinä vaiheessa kun rupesin lappamaan täytettä kääryleiden sisälle. Mutta ei se mitään, hyvin se feta meni tuossa päälläkin. Ja kääryleistä tuli herkullisia.



Ainekset:
1 iso savoijinkaali
vettä
1 tl suolaa
2 rkl vaaleaa siirappia
50 g voita
150 g fetaa
Täyte:
230 g kikherneitä
1 dl saksanpähkinöitä
3 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 rkl hunajaa

Poista kaalista nahistuneet lehdet ja laita 12-16 lehteä kiehumaan 3-4 minuutiksi suolalla maustettuun veteen. Nosta keitetyt lehdet pyyhkeelle ja painele ne kuiviksi.

Huuhtele ja valuta kikherneet. Murustele feta. Rouhi pähkinät ja paahda niitä kuivalla, kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Anna pähkinöiden jäähtyä.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä pannulla. Jos kaalinlehtiä jää yli, silppua myös ne täytteeseen ja paista sipulin ja valkosipulin kanssa. Soseuta puolet kikherneistä karkeaksi tahnaksi. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita ne keskenään.

Levitä kaalinlehdet työlaudalle. Jos lehtiruodit ovat paksuja, ohenna niitä veitsellä. Jaa täyte lehdille ja kääri lehdet napakoiksi rulliksi.

Laita kääryleet uunivuokaan tiiviisti vierekkäin, saumapuoli alaspäin. Murustele päälle feta, valuta siirappi ja lisää myös voi nokareina. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Jos teet kääryleet valkokaalista, paista tunnin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti