sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Sweet jalapeno –juustopiiras

Sweet jalapeno –kastike olisi tosi hyvää vaikkapa porsaanfileen kastikkeena. Mutta tässä piiraassa se oli myös aivan loistavaa. Piirakka oli juuri ihanasti hiukkasen makea ja hiukkasen juustoinen. Pohja oli myöskin aivan erinomainen. En ollutkaan koskaan aiemmin tehnyt voitaikinapiirakkapohjaa sämpyläjauhoista. Taatusti teen toistekin.



Sweet jalapeno –kastike:
2/3 dl riisiviinietikkaa
2/3 dl vettä
100 g sokeria
2 valkosipulinkynttä
1 rkl soijakastiketta
½ tl cayennenpippuria
2 jalapenoa
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl vettä
Pohja:
3 dl sämpyläjauhoja
125 g voita
1 rkl vettä
Täyte:
3 kananmunaa
200 g kermaviiliä
200 g ranskankermaa
240 g cheddar-juustoa
sweet jalapeno –kastike
1/3 tl suolaa
½ tl mustapippuria

Mittaa kattilaan riisiviinietikka, vesi, sokeri, valkosipulinkynnet, soijakastike ja cayennenpippuri. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Lisää lämpöä niin että seos kiehahtaa ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia niin, että kastike sakenee aavistuksen verran. Lisää jalapenot. Sekoita maissitärkkelys veteen ja kaada seos kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 5-10  minuuttia, kunnes kastike on sopivan paksuista.

Nypi taikinan voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta puoleksi tunniksi jääkaappiin.

Kuori ja silppua kastikkeen valkosipulinkynnet. Poista jalapenoista siemenet ja silppua malto.

Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle rypistelty leivinpaperi ja täytä pohja paistoherneillä. Esipaista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Nosta vuoka uunista, poista paistoherneet ja leivinpaperi.

Sekoita keskenään täytteen munat, kermaviili, ranskankerma ja sweet jalapeno –kastike. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi juustoraaste. Kaada täyte pohjalle ja jatka paistamista n. 30 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt.

Anna piiraan jäähtyä ja kiinteytyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti