perjantai 29. maaliskuuta 2019

Eksoottiset mousseleivokset

Kahvivieraita odotellessa… Kokonaista leivosta en vielä maistanut, mutta osia erikseen kyllä. Mousset olivat ihania ja mangorahka teki voitaikinaan mielestäni kivan makuvivahteen. Passionhyytelö kruunaa kivasti koko komeuden. Täytettä vaan oli taas kerran kaksinkertainen määrä taikinaan nähden. Mutta ei se haittaa, laitoin loput mangokuutiot ja täytemousset pakastimeen. Niitä syödään sitten myöhemmin jäädykkeenä.



Taikina:
120 g voita
170 g mangorahkaa
220 g vehnäjauhoja
Mangomousse:
1 tl liivatejauhetta
1 rkl kylmää vettä
2 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
125 g mangososetta
1 rkl sitruunamehua
100 g huoneenlämpöistä voita
2 dl kuohukermaa
Kookosmousse:
1 tl liivatejauhetta
1 rkl kylmää vettä
100 g valkosuklaata
1 dl kookoskermaa
1 tl vaniljauutetta
2 dl kuohukermaa
Passionhedelmähyytelö:
1 tl liivatejauhetta
1 rkl kylmää vettä
6 passionhedelmää
½ dl sokeria
Koristelu:
1 mango

Nypi jauhot pehmeään rasvaan, lisää rahka. Nosta taikina kylmään vähintään puoleksi tunniksi.

Kauli taikina ohuehkoksi levyksi hyvin jauhotetulla pöydällä.  Ota taikinasta muotilla parillinen määrä pyöreitä paloja. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille ja pistele paloja haarukalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 12 minuuttia, tai kunnes levyt ovat saaneet hiukan väriä. Anna jäähtyä.

Vatkaa mangomoussen keltuaiset, sokeri, mangosose ja sitruunamehu sakeaksi seokseksi pinnoitetussa kattilassa keskilämmöllä. Nosta kulho hauteesta ja lisää voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut. Peitä seoksen pinta kelmulla ja nosta jääkaappiin n. tunniksi.

Turvota liivatejauhe vedessä ja liuota seos varovasti mikrossa juoksevaksi. Vaahdota kerma. Lisää liivatteet ja mangoseos kermavaahtoon ja vatkaa kiinteäksi mousseksi. Siirrä jääkaappiin tunniksi.

Turvota liivatejauhe vedessä ja liuota seos varovasti mikrossa juoksevaksi. Sulata ja sekoita paloiteltu suklaa, kookoskerma ja vaniljauute yhteen pinnoitetussa kattilassa. Sekoita joukkoon liivate ja anna jäähtyä 30-35 asteiseksi. Vaahdota kerma ja kääntele suklaaseos varovasti sen joukkoon. Siirrä mousse pursotinpussiin ja nosta jääkaappiin tunniksi.

Turvota liivatejauhe vedessä ja liuota seos varovasti mikrossa juoksevaksi. Halkaise passionhedelmät ja kaavi siemenet paksupohjaiseen kattilaan. Lisää sokeri ja anna sen sulaa passionhedelmien sekaan sekoitellen, matalalla lämmöllä.

Sekoita liivatteet passionhedelmiin. Nosta kattila liedeltä ja anna hyytelön jäähtyä. Siirrä jääkaappiin tunniksi.

Ota täytteet jääkaapista. Nosta puolet taikinakiekoista tarjoilualustalle. Jaa mangomousse tarjoilualustalla olevien taikinakiekkojen päälle. Tee mangomoussen keskelle pieni kolo ja lusikoi passionhyytelö koloihin. Nosta päälle toiset taikinakiekot ja pursota kookosmousse kauniisti taikinakansille.

Kuori ja kuutioi mango. Koristele leivokset mangokuutioilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti