lauantai 4. marraskuuta 2017

Mausteinen kurpitsakeitto

En ihan hirveitä odottanut kurpitsakeitolta, kun kurpitsa noin yleisesti ottaen on mielestäni ollut melko mautonta. Pakko oli kuitenkin tehdä kurpitsasta jotain, kun täytyi ostaa jättikokoinen kurpitsa lyhdyn tekemistä varten. Sain koverrettua kurpitsasta melko tarkkaan kilon verran tavaraa (olis muuten huomattavasti helpompaa käyttää sitä kurpitsaa, jos ei tarttis kuorista yrittää tehdä irvistelevää naamaa) ja niinpä keitin tämän sopan. Ja täytyy sanoa, että ennakko-odotukset ylittyivät moninkertaisesti. Soppa oli todella herkullista ja sopivan tulista.



Ainekset:
3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 hapahko omena
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl punaista currytahnaa
1 rkl inkivääritahnaa
1 punainen chili
1000 g kurpitsaa
6 dl kasvislientä
4 dl kookosmaitoa
¼ dl limettimehua
1 rkl hunajaa

Poista chilistä siemenet ja suikaloi malto. Paloittele kurpitsa.

Kuori ja silppua sipulit, valkosipulinkynnet ja omena. Kuullota ne öljyssä suuressa kattilassa. Lisää joukkoon currytahna, inkivääritahna ja chili. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan.

Lisää kattilaan kurpitsat ja kasvisliemi. Kuumenna. Anna keiton porista hiljalleen noin 30 minuutin ajan. Soseuta sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kookosmaito, limettimehu ja hunaja.

Kuumenna ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti