perjantai 29. kesäkuuta 2018

Kurpitsaranskalaiset

Tässä päivän todellinen yllättäjä. Näiltä en odottanut yhtään mitään, sillä en oikeastaan kauheasti tykkää kurpitsasta vaan se on mielestäni hiukan mautonta. Toissapäivästä kuitenkin jäi yli puolikas kurpitsa ja se piti johonkin saada työnnettyä. Nämä olivat kivan yksinkertaisia valmistaa. Ja en voinut melkein todeksi uskoa, miten maukkaita näistä tuli. Kurpitsa pääsi todellakin oikeuksiinsa kunnollisen mausteseoksen keskellä. Näitä täytyy ehdottomasti tehdä joskus lisää, tai sitten käyttää samaa mausteseosta esim. bataattiin (tai johonkin muuhun makeaan kasvikseen).



Ainekset:
½ myskikurpitsa
1 rkl oliiviöljyä
Maustesuola:
½ rkl sormisuolaa
1 tl currya
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
ripaus chilijauhetta

Halkaise kurpitsa pitkittäin. Kaavi pois siemenet ja pehmeä sisusta. Kuori puolikkaat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi.

Sekoita öljy kurpitsatikkuihin ja levitä tikut leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Sekoita välillä.

Mittaa maustesuolan ainekset mortteliin ja survo, kunnes suolakiteet ovat hienontuneet. Ripottele maustesuola ranskalaisten päälle ja sekoita hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti