sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Bulgursalaatti

Bulgur on sellaisenaan melko lailla mautonta, mutta hyvin maustettuna erinomaista. Niin kuin tämäkin. Ajattelin ensin, että mausteita tulee jopa liikaa, mutta eipä tullutkaan. Tämä oli tosi hyvää.



Ainekset:
1 punasipuli
1 rkl oliiviöljyä
2 tl curryjauhetta
2 tl paprikajauhetta
3 dl vettä
3 dl bulguria
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1 nippu kevätsipulia
1 dl rusinoita
20 g paahdettuja mantelilastuja
1 tl suolaa

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia kattilassa öljyssä suolan ja curry- sekä paprikajauheen kanssa. Lisää vesi ja kiehauta. Lisää bulgurit ja ota kattila pois liedeltä. Anna kypsyä noin 5 minuuttia.

Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja suikaloi kevätsipulit. Anna jäähtyä ja lisää jäähtyneeseen bulguriin loput ainekset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti