Eihän tää nyt parasta syömääni naudanlihapataa ollut eikä varmaan yltänyt edes top-vitoseen, mutta hyvää silti. Herneet ja runsas purjo tekivät padasta mehevän ja herkullisen (vaikkei liha taaskaan ollut parasta mahdollista). Suolaa olisi saanut lisätä reilummin kuin minä lisäsin, mutta sitähän onneksi on helppo lisätä omalle lautaselleen.
Ainekset:
20 g voita
700 g naudan sisäpaistia
2 purjoa
150 g rouskuja tai muita sieniä
200 g pakasteherneitä
2 ½ rkl konjakkia
1 tl sitruunankuoriraastetta
1 laakerinlehti
4 dl lihalientä
suolaa
mustapippuria
100 g ranskankermaa
¼ dl sitruunamehua
Kuutioi liha. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjot. Puhdista ja paloittele sienet. Sulata herneet.
Sulata voi kasarissa. Ruskista lihapalat tasaisesti joka puolelta. Lisää purjo ja sienet. Kuullota minuutin verran. Lisää herneet, konjakki, sitruunankuoriraaste, laakerinlehti ja lihaliemi. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla 30 minuuttia.
Sekoita joukkoon ranskankerma ja sitruunamehu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti