lauantai 11. tammikuuta 2020

Vaniljahyytelö

Tämä on taas siitä vanhasta keittokirjastani. Hyytelömassa oli ihanaa, kermaista ja vaniljaista. Tämä tulee vasta huomiseen ruokapöytään jälkkäriksi. Ihan pelkältään se on ehkä vähän turhankin tuhtia ja kermaista, joten ajattelin pilkkoa sen kaveriksi hedelmäsalaatin: tuoretta ananasta, viinirypäleitä ja banaania.



Ainekset:
1 muna
2 munankeltuaista
vaniljatanko
4 dl paksua kermaa
100 g sokeria
2 dl maitoa
6 liivatelehteä
1 rkl vaniljasokeria

Munia, sokeria, maitoa ja vaniljaa sekä huuhdottuja liivatelehtiä vatkataan tulella, kunnes seos sakenee, mutta se ei saa kiehua.

Kasari nostetaan tulelta ja seosta vatkataan, kunnes se jäähtyy. Vaahdoksi vatkattu ja vaniljasokerilla maustettu kerma lisätään hyytelöön ja se kaadetaan vuokaan tai lasimaljaan hyytymään.

Ennen tarjoamista kaadetaan hyytelö vuoasta ja koristetaan hedelmillä tai hillolla.

Ja sama hiukan päivitetyillä aineksilla:
1 kananmuna
2 kananmunan keltuaista
2 tl vaniljatahnaa
100 g sokeria
2 dl maitoa
3 tl liivatejauhetta
3 rkl kylmää vettä
4 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria

Laita liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kananmuna, keltuaiset, vaniljatahna, sokeri ja maito. Keitä sekoitellen, kunnes kiisseli paksuuntuu. Älä anna seoksen kiehua.

Kuumenna liivateseos mikrossa kiehuvaksi. Kaada se ohuena norona vaniljakiisselin joukkoon, koko ajan sekoittaen. Nosta kattila kylmävesihauteeseen jäähtymään. Sekoita välillä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaahto vaniljasokerilla. Nostele vaahto vaniljakastikkeen sekaan. Kaada seos silikoniseen kakkuvuokaan, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti