perjantai 10. tammikuuta 2020

Kukkakaali-vuohenjuustofrittata

Tämäpä oli taas herkullista. Olisi ollut ihan sellaisenaankin, mutta mureke teki tästä kyllä ihan täydellisen aterian. Pikkelöityä kukkakaalia jäi vielä paljon jäljelle, loput taidan laittaa jonain iltana ilmafriteerauslaitteeseen rapeutumaan.



Pikkelöity kukkakaali:
1 ½ dl valkoviinietikkaa
1 ½ dl vettä
2 rkl sokeria
1 ½ tl suolaa
300 g kukkakaalia
1 pieni punajuuri
Frittata:
8 kananmunaa
200 g vuohenjuustoa
70 g tuoretta pinaattia
1 ruukku lehtipersiljaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
pikkelöity kukkakaali
Paistamiseen:
1 rkl oliiviöljyä

Keitä punajuuri kypsäksi. Kiehauta pikkelöidyn kukkakaalin viinietikka, vesi, sokeri ja suola kattilassa. Anna seoksen jäähtyä ja nosta jääkaappiin kylmenemään n. tunniksi. Erottele kukkakaali kukinnoiksi. Kuori ja kuutioi punajuuri joukkoon. Kaada kylmä pikkelöintiliemi kukkakaalien päälle. Peitä kulho ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Pilko vuohenjuusto. Silppua lehtipersilja. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Valuta kukkakaali. Poimi pois punajuurenpalat.

Kuumenna oliiviöljy suurella pannulla. Kuullota sipulia 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista 2 minuuttia. Lisää kukkakaali, pinaatti ja lehtipersilja. Alenna lämpötila matalaksi.

Riko kananmunat kulhoon. Lisää suola ja pippuri ja vatkaa munien rakenne rikki. Kaada kananmunaseos kasvisseoksen päälle. Siirtele aineksia hiukan, jotta kananmunamassa sekoittuu kasviksiin tasaisesti. Lisää pinnalle vuohenjuustokuutiot. Paista alhaisella lämmöllä kannen alla n. 15 minuuttia. Kun munakas on hyytynyt, käännä se lautasen avulla. Jatka paistamista toiselta puolelta vielä 10 minuuttia, tai kunnes se on kypsynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti