sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Täytetyt kesäkurpitsat

Nämä tein jo aamupäivällä paistamista vaille valmiiksi ja nostin partsille odottamaan. Sieltä ne oli kätevä nostaa uuniin ja sieltä pöytään. Ja olivat todella maukkaita. Kefalotiri-juusto sopi hyvin kesäkurpitsoiden pinnalle, se on oikeastaan aika lailla halloumin kaltaista.



Ainekset:
3 kesäkurpitsaa
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
400 g jauhelihaa
½ ruukkua persiljaa
3 rkl korppujauhoja
1 kananmuna
1 tl sinappia
½ tl paprikajauhetta
½ tl jauhettua muskottia
suolaa
mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
Kastike:
400 g tomaattimurskaa
1 valkosipulikynsi
1 tl oreganoa
75 g Kefalotiri-juustoraastetta

Pese kesäkurpitsat ja halkaise ne pituussuunnassa. Koverra maltoa irti lusikalla. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipuli ja kesäkurpitsanmalto pehmeiksi öljyssä.

Sekoita yhteen jauheliha, persilja, korppujauhot, sipuli-kesäkurpitsaseos ja kananmuna. Mausta sinapilla, paprikalla, muskotilla, suolalla ja pippurilla. Purista sekaan valkosipulinkynsi. Sekoita hyvin. Täytä kesäkurpitsat mureketaikinalla.

Mausta tomaattimurska oreganolla ja purista sekaan myös valkosipulinkynsi. Kaada seos laakean uunivuoan pohjalle ja nosta sen päälle täytetyt kesäkurpitsat. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 35 minuuttia. Ripottele juustoraaste kesäkurpitsoiden päälle ja jatka paistamista vielä 5-10 minuuttia, kunnes juusto on ruskistunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti