keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Hasselbackan punajuuret

Punajuurista levisi koko kämppään ihana jouluinen piparintuoksu. Niiden päälle kaadettu kastike olikin kyllä ihan piparista ja tosi herkullista. Kokonaisuus oli erinomainen, ja sopi hyvin suolaisen kalkkuna-kurpitsarisoton kanssa.



Ainekset:
750 g punajuuria
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
25 g Paraisten piparkakkutaikinaa
25 g voita
1 rkl siirappia

Harjaa punajuuret puhtaiksi. Keitä ne vähässä vedessä pehmeiksi. Jäähdytä ja kuori punajuuret. Leikkaa pinta kannan kohdalta tasaiseksi, jotta punajuuret pysyvät pystyssä. Leikkaa punajuuriin veitsellä pieniä viiltoja vieri viereen, melkein pohjaan saakka. Nosta punajuuret pieneen uunivuokaan.

Raasta piparkakkutaikina. Ripottele punajuurten pinnalle suola ja mustapippuri. Sekoita yhteen huoneenlämpöinen voi, siirappi ja piparkakkutaikinaraaste. Lusikoi seos punajuurten päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti