keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Grillatuilla kasviksilla ja tuorejuustolla täytetty lihamureke

Yleensä olen tehnyt murekkeen ihan vaan jauhelihasta, johon on sotkettu purkillinen kermaviiliä ja pussillinen sipulikeittoa. Mutta täytyy kyllä sanoa, että tämä oli huomattavasti maukkaampi versio.



Täyte:
1 kesäkurpitsa
1 paprika
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
Mureke:
1 rkl voita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
100 g crème fraîchea
1 dl korppujauhoja
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
mustapippuria
1 tl kuivattua basilikaa

Viipaloi kesäkurpitsa pitkittäin n. ½ cm viipaleiksi. Puolita paprika ja poista siemenet. Levitä kasvikset leivinpaperoidulle uunipellille ja suihkuta pintaan oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta pelti 240-asteiseen uuniin grillivastusten alle. Grillaa n. 10 minuuttia, käännä kasvikset ja suihkuta taas pintaan oliiviöljyä. Jatka grillaamista 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja suikaloi kasvikset pienemmiksi paloiksi.

Sulata murekkeen voi paistinpannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi, älä ruskista. Nosta pannu liedeltä ja anna jäähtyä. Sekoita crème fraîchen joukkoon korppujauhot ja jätä turpoamaan.

Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna ja mausteet sekä jäähtynyt sipuliseos ja kerma-korppujauhoseos. Vaivaa taikinaa huolellisesti esimerkiksi puuhaarukalla, jotta taikinaan syntyy sitkoa ja siitä tulee tasaista. Anna tekeytyä hetki.

Taputtele jauhelihataikina sopivan kokoisen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Lusikoi taikinan päälle tuorejuusto ja kasvikset. Taita reunat täytteen päälle ja sulje mureke huolellisesti. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti