keskiviikko 29. tammikuuta 2020

Inkiväärinen ruis-puolukkakakku

Tämä kakku oli reilusti puolukkainen sisältä ja ulkoa, ja sitä myöten mukavasti hiukan hapan. Kakkua olisi voinut paistaa ehkä ihan hiukkasen vähemmän aikaa, jotta se olisi jäänyt hitusen kosteammaksi. Ruisjauhot eivät mielestäni lopputuloksessa maistuneet juurikaan. Ja tuo kuorrutus oli niin hyvää, että sitä olisi taas voinut lusikoida ihan sellaisenaan moussena.



Ainekset:
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
2 dl kermaviiliä
2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
3 dl puolukoita
Kuorrute:
1 dl puolukoita
4 rkl tomusokeria
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Sekoita munat, sokeri ja kermaviili. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne muna-sokeriseokseen. Lisää lopuksi puolukat.

Kaada kakkutaikina silikoniseen rengasvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä täysin ennen koristelua.

Soseuta puolukat ja sekoita joukkoon tomusokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto ja puolukkasurvos. Levitä kuorrutus kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti