lauantai 4. tammikuuta 2020

Valkosipuli-parmesaanisolmut

Vähän niin kuin olosuhteiden pakosta päädyin näiden kanssa kylmäkohotukseen. Solmuista tulikin ihanan pehmeitä ja kuohkeita. Ja se suolainen keksimurskaseos päällä oli ihana mahtava lisä vaalean leivän mausteeksi.



Taikina:
2 ½ dl vettä
7 g kuivahiivaa
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
Pintaseos:
½ dl voisulaa
1 dl parmesaaniraastetta
50 g suolakeksimurskaa (TUC paprika)
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl kuivattua persiljaa
½ tl kuivattua oreganoa
½ tl suolaa
Voiteluun:
½ kananmuna

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna kohota viileässä yön yli.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 12 osaan. Pyöritä osat pötköiksi ja kiepauta pötköt solmuiksi. Nosta solmut leivinpaperoidulle uunipellille. Sekoita pintaseoksen ainekset keskenään.

Voitele solmut kananmunalla ja pyörittele ne kauttaaltaan parmesaani-keksiseoksessa. Anna kohota pellillä puolisen tuntia ja paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti