lauantai 25. tammikuuta 2020

Lohi-makaronilaatikko

Vähän mietin, olisko sekaan pitänyt laittaa pari kananmunaakin, jotta tästä olisi tullut enemmän makaronilaatikon kaltainen. En kuitenkaan laittanut. En tiedä, kumpi olisi ollut parempi lopputulos. Tästä ainakin tykkäsin kovasti. Minä olisin kyllä ennemminkin kutsunut tätä lohipastaksi; mielestäni makaronilaatikkoon kuuluu se kananmunaseos.



250 g porkkanaa
250 g palsternakkaa
300 g täysjyvämakaronia
240 g kirjolohisuikaleita
150 g kylmäsavulohta
6 dl kasvislientä
125 g Koskenlaskija Ruokaa (maustamaton)
3 tomaattia
1 tl Provençen yrttimausteseosta

Kuori ja suikaloi porkkanat ja palsternakka ohuiksi suikaleiksi esim. julienneraudalla. Suikaloi kylmäsavulohi.

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Kuutioi sekaan Koskenlaskija ja hämmennä, kunnes seos on tasaista. Sekoita laakeassa uunivuoassa juurekset, makaronit ja lohisuikaleet. Kaada sekaan kasvis-juustoliemi.

Viipaloi tomaatit. Asettele viipaleet vuoan päälle ja ripottele pinnalle yrttimausteseos. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti