perjantai 3. tammikuuta 2020

Hillosipulit salottisipuleista

Oikeastihan hillosipulit tehdään ihan minipienistä hillosipuleista. Mutta kun en niitä löytänyt, niin päätin kokeilla tehdä näitä pienistä salottisipuleista. Nyt ne kököttävät parvekkeella ja odottavat jäähtymistä, jotta pääsen maistelemaan.



Ainekset:
350 g pieniä salottisipuleita
Suolaliemi:
5 dl vettä
½ dl suolaa
Etikkaliemi:
½ dl väkiviinaetikkaa
2 dl vettä
1 ½ dl sokeria
½ tl muskottia
½ tl inkivääriä
½ tl valkopippuria

Huuhtele sipulit. Pane ne kiehuvaan veteen ja ryöppää pari minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja kuori. Lisää veteen suola ja sekoita, kunnes suola on liuennut. Pane joukkoon kuoritut sipulit ja anna vetäytyä yön yli.

Kaada suolaliuos pois. Keitä sipulit pehmeiksi suolaamattomassa vedessä, n. 5 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja pane sipulit lasipurkkiin.

Kiehauta etikkaliemen ainekset ja kaada liemi kuumana sipuleiden päälle. Sulje tiiviisti kannella ja säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti