tiistai 7. tammikuuta 2020

Hapankaalipyörykät ja sinappinen kastike

Tämä resepti kuulosti ensin tosi omituiselta. Päätin kumminkin kokeilla, ja kyllä kannatti. Uskokaa tai älkää, pyörykät ovat todella herkullisia ja kastike kruunaa koko homman. Käytin sinappina Felixin uutuutta (?), makeaa sinappia.



Ainekset:
500 g jauhoisia perunoita
350 g hapankaalia
2 kananmunaa
50 g sinappia
100 g purjoa
1 vajaa ruukku ruohosipulia
1 rkl kuminansiemeniä
suolaa
mustapippuria
3 dl korppujauhoja
Paistamiseen:
1 tl suihkutettavaa öljyä
Sinappinen kastike:
50 g sinappia
25 g majoneesia
50 g crème fraîchea

Kuori ja kuutioi perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja soseuta. Liota hapankaalia kylmässä vedessä. Vaihda vesi muutaman kerran. Valuta ja painele kaalista pois mahdollisimman paljon vettä. Silppua purjo ja ruohosipuli.

Vatkaa munat ja sinappi yhteen. Lisää perunamuusi, hapankaali, purjo, ruohosipuli ja kumina. Sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä korppujauhot laakealle lautaselle. Nostele taikinasta kahdella lusikalla läpimitaltaan n. 4 cm nokareita ja pyörittele nokareet korppujauhoissa pyöryköiksi. Suihkuta pyöryköille öljyä. Paista pyörykät rapeiksi ja kauniin värisiksi 190-asteisessa ilmafriteerauslaitteessa.

Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi. Tarjoile pyörykät kastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti