perjantai 21. elokuuta 2020

Äyriäisrisotto

Tässä ei taas ollut mitään uutta ja ihmeellistä. Mutta olipahan hyvää. Joskus vaan tekee ihan julmetusti mieli jotain riisiruokaa. Tämä oli oikein hyvä riisinhimon taltuttaja.



Ainekset:
360 g isoja katkarapuja
350 g äyriäissekoitusta
Risotto:
3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
8 dl kasvislientä
1 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunankuoriraastetta
1 dl parmesaaniraastetta
2 rkl voita
¾ tl suolaa
ripaus mustapippuria
½ nippua tuoretta persiljaa

Sulata ja valuta katkaravut ja äyriäissekoitus. Silppua persilja. Kuori ja silppua salottisipulit ja valkosipulinkynnet. 

Kuullota sipulit öljyssä suuressa kattilassa. Mittaa joukkoon riisi. Sekoita ja anna riisin kuullottua pari minuuttia. Lisää valkoviini ja anna viinin imeytyä riisiin.

Lisää risottoon kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Lisää äyriäissekoitus ja katkaravut riisin joukkoon loppuvaiheessa ja kypsennä vielä muutama minuutti.

Mausta sitruunamehulla ja sitruunankuoriraasteella, parmesaaniraasteella, voilla, suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle persilja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti