keskiviikko 26. elokuuta 2020

Rosmariinifocaccia

Kyllähän focaccia oli taas ihan yhtä hyvää kuin aina aiemminkin. Rosmariini toi tähän kivan, hiukan erilaisen maun.




Ainekset:
8 ½ g kuivahiivaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
2 oksaa tuoretta rosmariinia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Vaivaa taikinaan lähes kaikki jauhot. Anna kohota peitettynä vähintään puoli tuntia.

Ota taikina kulhosta ja vaivaa sekaan loputkin jauhot. Taputtele taikina levyksi leivinpaperoidulle uunipellille. Paina taikinaan syviä koloja sormenpäillä. Anna kohota peitettynä puolisen tuntia.

Riivi rosmariinin lehdet oksista ja silppua lehdet. Paista foccacciaa 250-asteisen uunin keskitasossa n. 10 minuuttia. Voitele heti uunista ottamisen jälkeen oliiviöljyllä. Ripottele pinnalle suola ja rosmariini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti