tiistai 25. elokuuta 2020

Mausteinen naudan sisäpaisti granaattiomenakastikkeen kera

Tämä ei ollut ihan sieltä parhaasta päästä tämäntyyppisiä liharuokia, mutta ei missään tapauksessa huonokaan. Yritin hakea lihaksi lammasta, mutta kaupasta jossa kävin, ei löytynyt edes pakastelambia. Tuoreesta puhumattakaan. Naudan sisäpaisti oli ehkä vähän sitkeää, vaikka valmistinkin sen ihan ohjeen mukaan ja oikein lämpömittaria käyttäen.



Ainekset:
2 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
½ tl jauhettua kanelia
ripaus cayennenpippuria
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl kurkumaa
ripaus muskottipähkinää
2 rkl oliiviöljyä
1 kg naudan sisäpaistia
suolaa
Granaattiomenakastike:
4 rkl granaattiomenasiirappia
2 dl granaattiomenamehua
1 rkl hunajaa
2 rkl balsamicokastiketta

Sekoita oliiviöljy ja mausteet keskenään tahnaksi paistinpannulla. Hiero tahna paistiin. Ruskista paisti kevyesti joka puolelta. Nosta paisti uunivuokaan ja mausta suolalla. Kaada vuokaan myös pannulle jäänyt mausteseos. Paahda 175-asteisessa uunissa n. tunnin ajan (kunnes sisälämpötila on 65 astetta). Ota vuoka uunista, kääri paisti folioon ja anna vetäytyä kastikkeen valmistuksen ajan.

Kaada paistinliemi uunivuoasta pannulle, jolla ruskistit paistin. Lisää joukkoon kaikki granaattiomenakastikkeen ainekset ja kuumenna kiehumispisteeseen. Keitä, kunnes kastike on kiiltävää ja tasaista.

Viipaloi paisti. Valuta päälle granaattiomenakastiketta ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti