tiistai 18. elokuuta 2020

Täytetyt perunanpuolikkaat

Nämä olivat taas erinomaisen herkullista perusruokaa. Vähän niin kuin perunaa ja jauhelihakastiketta hiukan erilaisessa muodossa.



Ainekset:
6 suurta, kiinteää perunaa
2 sipulia
5 cm purjon vihreää osaa
1 rkl voita
250 g jauhelihaa
100 g saunapalvikinkkua
suolaa
mustapippuria
2 tl tuoretta timjamia
1 kananmuna
50 g juustoraastetta
Tarjoiluun:
pieni nippu persiljaa
kermaviiliä

Pese perunat huolellisesti. Keitä ne lähes kypsiksi (20-30 minuuttia). Halkaise perunat pituussuunnassa ja koverra malto kuorista varovaisesti. Kuutioi malto.

Kuutioi kinkku. Kuori ja silppua sipulit. Viipaloi purjo.

Kuullota sipulia ja purjoa voissa pannulla, kunnes ne ovat läpikuultavia ja pehmeitä. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista se murumaiseksi. Lisää kinkkukuutiot. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Kääntele perunakuutiot seokseen ja paista vielä hetken aikaa.

Lisää muna ja juustoraaste ja sekoita hyvin. Täytä perunankuoret seoksella ja nosta puolikkaat uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

Silppua persilja. Nosta jokaiselle perunanpuolikkaalle lusikallinen kermaviiliä. Ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti