lauantai 22. elokuuta 2020

Mansikkakermajäätelö

 Annoin jätskikoneen käydä 40 minuuttia, ja silti jäde oli koneesta tullessaan melkoisen pehmeää. Ei haitannut ollenkaan, tykkäsin koostumuksesta kovasti. Ja samoin mausta, mansikkatomusokerista tuli juuri sopivasti pikkuisen esanssimansikan makua ja sitten ne ihan aidot mansikat tekivät tästä aivan ihanan… noh… mansikkaisen.



Ainekset:
6 kananmunan keltuaista
2 dl mansikkatomusokeria
2 dl kuohukermaa
3 dl maitoa
500 g mansikoita
2 tl sitruunamehua

Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi. Kuumenna kerma ja maito paksupohjaisessa kasarissa lähes kiehuvaksi. Kaada kermamaito keltuais-sokerivaahdon sekaan ohuena nauhana, koko ajan vatkaten.

Kaada kermaseos takaisin kasariin ja hauduta miedolla lämmöllä koko ajan voimakkaasti sekoittaen, kunnes seos on tasaista, kiiltävää ja niin paksua, että se tarttuu kauhan kuperalle puolelle. Nosta kasari liedeltä ja anna seoksen jäähtyä.

Soseuta mansikat tasaiseksi ja mausta sose sitruunamehulla. Sekoita mansikkasose ja keltuaiskreemi yhteen. Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä, kunnes jäätelö on koostumukseltaan sopivaa. Tarjoile heti tai siirrä pakastamisen kestävässä, kannellisessa astiassa pakastimeen odottamaan tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti