sunnuntai 30. elokuuta 2020

Pähkinä-kaurakakut

En ymmärrä, miten näistä saattoikin näillä aineksilla tulla näinkin mauttomia. Oikeastaan ainut mikä täältä seasta jollekin maistui, olivat rusinat. Eihän nää nyt huonoja olleet, mutta eivät mitenkään erityisen herkullisiakaan.




Ainekset:
150 g voita huoneenlämpöisenä
1 ½ dl sokeria
¾ dl fariinisokeria
3 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 rkl siirappia
5 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl kanelia
2 ½ dl kaurahiutaleita
2 ½ dl rusinoita ja kuivattuja karpaloita
100 g saksanpähkinärouhetta

Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi ja vaaleaksi. Lisää kananmuna ja siirappi, edelleen vatkaten. Siivilöi sekaan jauhot, ruokasooda ja kaneli. Lisää lopuksi kaurahiutaleet, rusinat ja pähkinärouhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Pyörittele taikinasta lihapullan kokoisia palleroita. Litistä pallerot kekseiksi leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa n. 15-20 minuuttia. Anna kovettua hetken pellillä ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti