sunnuntai 30. elokuuta 2020

Hawksmoorin paistinperunat

Oikein varta vasten ostin ankanrasvaa, kun näitä pottuja oli niin kovasti kehuttu. Ja naapurista tuli aivan tuoreita ja taatusti luomuja perunoita. Ihaniahan näistä tulikin, tosin en tiedä oliko se ankanrasvan ansiota vai olisko potuista tullut tällä paistoajalla millä tahansa rasvalla ihan yhtä hyviä.




Ainekset:
1500 g jauhoisia perunoita
5 rkl ankanrasvaa
4 valkosipulinkynttä
2 tl kuivattua timjamia
sormisuolaa

Kuori ja leikkaa perunat kahdeksaan osaan. Laita lohkot isoon paistinpannuun ja kaada päälle vettä niin, että perunat peittyvät. Mausta reippaasti suolalla. Anna kiehahtaa ja hauduta n. 15 minuuttia, tai kunnes perunat ovat läpeensä kypsiä. Valuta ja anna kuivua laakeassa uuninkestävässä astiassa.

Lämmitä rasva pannulla mahdollisimman kuumaksi. Kaada kuuma rasva perunoiden päälle ja pyörittele ne rasvassa kauttaaltaan.

Kuori ja litistä valkosipulinkynnet. Paista perunoita 220-asteisen uunin keskitasolla tunnin verran. Kääntele perunoita välillä. Lisää timjami ja valkosipuli n. varttia ennen kuin poistat perunat uunista. Mausta suolalla ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti